2021-04-13 10:42:40• hírek • Bede Emőke

Ítéletet hirdettek a kalapácsos gyilkos ügyében

Hétfőn ítéletet mondtak P. Marin ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2019 decemberében, a Szatmár megyei Felsőberekszón megölt egy 54 és egy 63 éves nőt.

A törvényszék honlapján közzétett rövid tájékoztatás szerint a férfit a minősített emberölés vádpontjában bűnösnek találták, s ezért életfogytiglani szabadságvesztést szabtak ki rá, de ugyancsak bizonyítást nyert az általa elkövetett rablás is, melyért külön 7 év börtönre ítélték. A két ítéletet összevonták, ám ez a végső döntésen már nem változtatott, a visszaesőnek számító férfi az ügy jelen állása szerint életfogytig tartó börtönbüntetéssel fog szembenézni.


Az ügyészség által összeállított vádiratból kiderül, hogy 2019. december 10-én délután O. G. arról értesítette a hatóságokat, hogy a felsőberekszói házban két női holttestre bukkant. A helyszíni vizsgálatok során azonnal sikerült azonosítani a szűk lépcsőfeljáró aljában fekvő áldozatokat, F.A.-t és O. A.-t. Az is hamar világossá vált, hogy a két nővel a koponyájukra mért ütések végeztek. Maga a gyilkos fegyver egy kis kalapács volt, melynek fejét a holttestek alatt találták meg, a nyelet pedig egy, a közelben heverő kartondobozba dobta az elkövető, ki a brutális gyilkosság helyszínéről nem kevesebb mint 3.300 euróval és 900 lejjel távozott.






Az ügy érdekessége egyébként, hogy első körben két debreceni férfit gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetésével, akik paplanokkal házaltak Szatmár megyében. A tanúvallomások felvétele során ugyanis az egyik szomszéd elárulta, hogy egy autó feltűnően hosszasan időzött az áldozat háza előtt. Mivel a férfinak gyanússá vált a helyzet, feljegyezte a jármű rendszámát, és nem habozott azt át is adni a hatóságoknak. Egy rendőrségi egység alig néhány kilométerrel odább, Szelestyehuta területén kerítette kézre a két debreceni férfit, kiket a gyilkosság elkövetésével gyanúsítottak, viszont csakhamar kiderült, hogy a két egyén csak rosszkor volt rossz helyen, a két nő halálához semmi közük nem volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: